Novinky

Nissan Sentra: nová generace představena

Kompaktní sedan Nissan Sentra historicky v Americe trochu zaostává za prodejními úspěchy japonských konkurentů Hondy Civic a Toyoty Corolla, ale to by se teď s příchodem nové generace mohlo změnit. Ze sentry se totiž stal velmi pěkný, sportovně střižený vůz, jenž vypadá dobře snad z jakéhokoli úhlu.

Podoba Nissanu Sentra 2020 není zas až takovým překvapením, automobilka už letos na jaře auto představila v Číně jako Nissan Sylphy, ale půlrok na atraktivitě sedanu nic neubral. Sylphy nejen že dává jasně najevo příbuznost ke značce charakteristickou přídí, ale i celkovým designem. Vypadá totiž jako zmenšenina sedanů Maxima a (hlavně) Altima.

Z fotek to vypadá, že se povedl i výběr barev, které na auto pomohou strhnout ještě více pozornosti. Za sportovním vzhledem zevnějšku nezaostává ani kabina, palubní deska trochu připomíná stylem starší BMW a vyfocené top verze s koženkou a stehy na palubní desce vypadají na mainstream opravdu luxusně. Středu desky dominuje u top verzí 8″ dotyková obrazovka, za příplatek půjdou pořídit ergonomická sedadla Zero Gravity.

Nová platforma umožnila přiblížit karoserii silnici o 56 mm, blatníky tedy těsně obepínají kola o rozměru (až) 215/45R18, sentra je také o 50 mm širší, než doposud. Osmnáctistovku střídá atmosférický dvoulitr o výkonu 151 koní a točivém momentu 197 Nm, což představuje zlepšení o 20, respektive 16 procent. Kombinuje se výhradně s variátorem Xtronic. Prodej bude zahájen v Americe zkraje příštího roku.