Novinky

Toyota Raize: tovární tuning od divizí TRD a Modellista

Toyota teprve před dvěma týdny představila malý crossover Raize a už jsou na světě jeho vytuněné verze od in-house specialistů Modellista a Toyota Racing Development. Většinou platí, že verze od TRD jsou dravější a výraznější a Modellista vytváří decentnější bodykity s jistou mírou elegance, ale to stav věcí v tomto případě úplně nevystihuje.

Verze TRD jako by se snažila zvýraznit SUV geny auta – díly z černého plastu na spodním bodykitu i masce chladiče autu propůjčují off-roadový vzhled, stejně jako střední sekce obou nárazníků, které jsou vizuálně něčím mezi imitací ochrany spodku a difuzorem. 😀 Použité díly spodního bodykitu však samozřejmě opticky přibližují auto zemi a že Raize TRD vlastně samo neví, jak má působit, podtrhuje použití červených prvků. Za mě je to tentokrát pěkná splácanina, která si zaslouží palec dolů.

Toyota Raize Modellista je tentokrát úplně jiná liga. Elegance není to, co by úpravu vystihovalo, jedná se spíš o street tuning. Raize je městské CUV a Modellista jej upravil právě pro tento účel – a to hned ve dvou verzích – „Elegant Ice Style” a “Advanced Blast Style“, které se však liší jen detaily na náraznících. Mohutný přední nárazník dostal lip (u Blast Style s LED), hranaté nástavce prahů zvýrazňují optickou robustnost auta a povedly se i designy 18″ kol. Navíc lze různě kombinovat barevné provedení jednotlivých dílů a možnosti individualizace jsou tedy docela široké. Tohle se myslím povedlo. 🙂