Novinky

Hot Wheels: žebříček nejkradenějších aut v Americe vedou japonské vozy

Americké National Insurance Crime Bureau zveřejnilo tradiční statistiku Hot Wheels, což není nová kolekce sběratelských autíček, ale seznam nejčastěji kradených aut v USA. V Americe se v roce 2018 (nojo, nejde jim to počítání zrovna rychle 😉 ) ukradlo auto každých 42 sekund, celkem nechtěně majitele změnilo 748.841 aut, což je však o tři procenta méně, než v roce 2017.

Asi nepřekvapí, že auta oblíbená u platících zákazníků mají rádi i zloději. Šampionem se vloni stala Honda Civic, kterých se ukradlo téměř 38.500 kusů, přičemž ale největší zájem byl o modelový rok 2000. Na druhém místě se usadil větší brácha civicu Honda Accord se skoro 37 tisíci. Nejpopulárnější je v tomto případě dokonce ročník 1997. V první desítce najdeme ještě Toyotu Camry s necelými 17 tisíci zářezy, v tomto případě je ale v kurzu nový model 2017. Šestý Nissan Altima se také líbí nejvíce v MY2017, stejně jako sedmá Toyota Corolla.

Pokud jde o nová auta MY2018, tam se probojovala Toyota Camry dokonce na třetí příčku, před čtvrtým Nissanem Altima a devátou Toyotu Corolla. Nové hondy asi zloději v Americe nechtějí. 😉

Jeden myslel na “Hot Wheels: žebříček nejkradenějších aut v Americe vedou japonské vozy

  • tak to je hodne zajimavy… je to tim, ze si tam lidi ceni tech starych Hond nebo je to tim, ze je nejak tezky ukrast ty nove???

    Dost me to sokuje, jsem si myslel, ze tyhle „stary jebky“ uz nikoho nezajimaj a kdybych tam zil, tak bych byl asi dost vklidu ohledne kradeze auta…. a ono prd.

Komentáře nejsou povoleny.