Novinky

Subaru Forester X-Edition: nebojí se ušpinit

O schopnostech Subaru Forester v terénu určitě nikdo nepochybuje, rozhodně patří k nejschopnějším v kategorii kompaktních SUV, automobilka teď ale jeho schopnosti posunula ještě o kousek dál limitkou Forester X-Edition, určenou pro domácí trh.

Vzhled prodává, takže se Forester X-Edition liší od běžných verzí tmavými 18″ koly, a dark je i maska chladiče, loga a domečky mlhovek. Dobré, ale nic výjimečného. Na to se musíme podívat do interiéru.

Kabina je totiž čalouněna kombinací koženky a voděodolné látky s kontrastním šitím, kterou je složitější umazat a naopak jednodušší vyčistit. Nepromokavá je také podlážka zavazadlového prostoru, jejíž ližiny umožňují zároveň snazší manipulaci s nákladem. Ve stropě kufru a zevnitř pátých dveří jsou umístěna dodatečná LED světla, osvětlující ložnou plochu, respektive prostor pod otevřenými dveřmi.

K pohonu slouží 2,5litrový atmosférický čtyřválcový boxer se 184 koňmi při 5800/min a 239 Nm při 4400 otáčkách, zkombinovaný s pohonem všech kol Symmetrical AWD a převodovkou CVT. Auto výbavově vychází z verze Premium a začíná na částce 3.179.000 jenů.