Novinky

Honda Civic Type R TC: závoďák za cenu Mercedesu SL

Americká závodní divize Hondy HPD rozšiřuje nabídku závodního programu o Civic Type R TC. Jedná se o okruhový speciál, homologovaný pro tamní šampionáty SRO Touring Car Americas TC, SCCA T2 a NASA ST5/E2. Auto vyplňuje doposud prázdné místo mezi specifikacemi Civic Si TCA a plnotučným Type R TCR.

Hona Performance Development si cení CTR TC na 89.900 dolarů, za což se v USA dá koupit třeba roadster Mercedes-Benz SL. Dvoulitrový VTEC Turbo je naladěn na výkon od 273 koní do 335 koní v závislosti na tom, pro jakou ze zmíněných sérií bude používán. Auto má oproti sérii navíc widebody kit a příď s větším množstvím nasávacích otvorů, kapotu s výdechy J´s Racing, stavitelné křídlo, sedadla OMP se šestibodovými pásy, ochrannou klec, volant OMP a zredukovaný interiér.

Co vidět není, je odolná 16galonová nádrž, upravený šestikvalt s odolnější trojkou a čtyřkou, závodní chladič a chladič oleje, samosvor HPD/Cusco, dvoudílné brzdové disky HPD Girodisk s přívodem chladného vzduchu a třmeny Brembo, plus výfuk HPD/Borla. Montáž auta probíhá u Gradient Racing v texaském Austinu.