Novinky

JRM Nissan GT-R GT23: závodní speciál se silniční homologací!

Mysleli jste si, že vás aftermarketová scéna kolem Nissanu GT-R po těch letech nemůže ničím překvapit? Tak to byl omyl. U britské firmy JRM Group teď vzniká projekt, který má na to, zahanbit všechny dosavadní úpravy Godzilly.

JRM se totiž rozhodla nikoli vylepšovat standardní GT-R, ale vzít špičkový závodní speciál a upravit ho tak, aby mohl vyjet na silnice. A základ je opravdu pozoruhodný – jedná se o GT-R kategorie GT1! Závoďák dostane novou příď, přední blatníky, změní se umístění motoru a převodovky pod kapotou a dojde k úpravám konstrukce zavěšení a výfuk je vyústěn klasicky vzadu.

Motor V6 3.8 VR38DETT je naladěn sice jen na 660 koní, ale GT23 těží z vysokého podílu karbonových dílů, absence výbavy, zredukovaného odhlučnění a také absence pohonu předních kol, takže tohle stádo má na starosti váhu jen 1275 kg! Síla šestiválce jde na zadní kola prostřednictvím šestistupňové sekvence.

JRM slibuje, že na slicku auto zvládne příčné zrychlení 2 g, ale kouzlo GT-R GT23 tkvní hlavně v tom, že se bude moci prohánět na klasickém obutí po běžných silnicích, kde zahanbí snad úplně všechny! Asi nepřekvapí, že cena vozu je závratná – £380.000, tedy 11,63 milionů korun. Vznikne pouze 23 exemplářů a JRM už přijímá objednávky, tak byste sebou měli hodit. 😉

2 komentáře: „JRM Nissan GT-R GT23: závodní speciál se silniční homologací!

  • tak to uz s normlanim GTR nema spolecnyho nic krom trochy vzhledu ne?

    • …a motoru. Plus mínus. 😀

Komentáře nejsou povoleny.