Novinky

Nissan Leaf 2020: technická vylepšení a nové barvy

Model Nissan Leaf letos oslaví již deset let existence a pro MY2020, která jde do prodeje v Japonsku v únoru, má připraveno pár drobných modifikací v oblasti asistenčních systémů.

Poloautonomní systém ProPilot dostane optimalizovaný systém kontroly rychlosti a systém parkování. K dispozici je poprvé také Intelligent Blind Spot Intervention a pořídit bude možné také systém Canto, jenž při jíézdě vydává volitelné zvuky a varuje (zejména) chodce.

Mapové podklady se budou už aktualizovat automaticky bez nutnosti připojení externího zařízení a Docomo in Car Connect promění kabinu auta ve Wi-Fi zónu a do palubního systému byl implementován vyhledávač Google. V mobilní aplikaci lze zkontrolovat, zda je auto zamčeno a pokud není, lze tak učinit pomocí smartphonu. Standardní devítipalcový displej má také upravené prostředí.

Nabídka laků karoserie se rozšířila o barvy Vivid Blue a Stealth Gray a standardem všech verzí je žraločí anténa. Nabídku završuje Leaf Autech Edition s lakem Aurora Flare Blue Pearl se střechou Super Black a černo-modrý interiér.