Novinky

Nejdůvěryhodnější značky v Austrálii: Japonci obsadili Top 5!

Všemožné průzkumy spokojenosti, spolehlivosti nebo loajality k nám proudí nejčastěji z USA nebo Velké Británie a všichni dobře víte, že není problém jen tak od stolu tipnout, jak dopadnou – v první desítce najdete zpravidla tři až čtyři japonské automobilky a to povětšinou na předních pozicích. Ale jak je tomu třeba v takové Austrálii?

Asi vás nepřekvapí, že podobě, ostatně už jsem to stejně prozradil v nadpisu. 😉 I Australané mají japonská auta v oblibě a projevilo se to i v průzkumu společnosti Roy Morgan, která zjišťovala, které automobilové značky jsou pro tamní motoristy nejdůvěryhodnější.

V první desítce je hned pět japonských značek. A aby toho nebylo málo, pět jich je vlastně v první pětce, takže tento průzkum zcela ovládly. Vítězství si tradičně odnáší Toyota, před Mazdou, Hondou, Subaru a Nissanem!

Za nimi je Hyundai, bohužel celý žebříček trošku degraduje sedmá Tesla. Neumím si představit jediný důvod, proč by měl někdo věřit těmto nekvalitně vyráběným elektromobilům, holt image je mocná čarodějka. Osmý skončil Mercedes, devátá Kia a desítku uzavírá Ford. Po ostatních německých značkách v první desítce asi stopa, stejně tak chybí domácí Holden, což by třeba v Česku bylo u tuzemského výrobce naprosto nemyslitelné.