Novinky

Nissan President: na prodej kousek ve vynikajícím stavu

Nemůže být pochyb o tom, že zlatou érou pro japonské automobilky byl počátek 90. let minulého století. V nabídce figurovalo nepřeberné množství běžných modelů, ale také úctyhodné množství všemožných sportovních aut – a co se ví už méně, také slušná nabídka prémiových modelů. Kdo by si nepamatoval na tehdejší Hondu Legend, Mitsubishi Sigma, Lexus LS nebo třeba o něco novější Mazdu Xedos 9. Už méně se v našich končinách ví o limuzíně Nissan President.

Ta se vyráběla od roku 1965 do roku 2010, ale mám na mysli samozřejmě „dvojku“ z let 1990-2002, která byla s přehledem nejhezčí, s určitými rysy dobového Jaguaru XJ. Nyní se na aukci eBay objevil exemplář v maximální možné výbavě President Sovereign Luxury z roku 1991 v laku Dark Bluish Black Pearl a kůži Connolly Gray, jenž má na počítadle pouhých 40.306 km!

Auto jezdilo (tedy spíš parkovalo) do roku 2016 v Japonsku a pak bylo individuálně dovezeno do USA. Má veškerou kompletní dokumentaci, originální sadu nářadí a dokonce i původní klíčenku. Tento Nissan President disponuje veškerou v té době dostupnou výbavou, včetně televize pro zadní sedadla a pod kapotou motor V8 4,5 l o výkonu 280 koní. No co vám mám povídat – pokochejte se sami. 😉