Novinky

Toyota Yaris 2020: nové informace

Nová Toyota Yaris jde v Japonsku do prodeje 10. února a automobilka v souvislosti s tím přidala pár nových informací o této subkompaktní novince. Díky platformě TNGA GA-B má být auto lehčí, pevnější a níže posazené těžiště má vliv na lepší ovladatelnost a jízdní vlastnosti. Toyota slibuje také lepší kvalitu jízdy.

Na japonském trhu bude Toyota Yaris 2020 prodávána s atmosférickou tříválcovou patnáctistovkou Dynamic Force o výkonu 120 koní, šestistupňovým manuálem a pohonem předních kol. Variátor Direct Shift-CVT bude k dispozici pro FWD a AWD verze. V nabídce bude i základní model s litrovým tříválcem o výkonu 69 koní, převodovkou CVT-i a pohonem předních kol.

Na bázi zmíněné patnáctistovky je postaven i hybrid. Ten kombinuje benzinový výkon 91 koní a točivý moment 120 Nm v rozmezí 3800-4800/min s 80koňovým elektromotorem, disponujícím 141 Nm. Hybridní verze s pohonem předních kol má kombinovanou spotřebu pouhých 2,8 l na 100 km, prodávat se ale bude i elektrická čtyřkolka E-Four. Pohon všech kol pro benzinové verze zajistí konvenční systém.

Toyota Yaris s litrovým motorem a manuálem začíná v Japonsku na 1 395 000 jenů, nejdražší hybrid se čtyřkolkou E-Four se bude nabízet za téměř dvojnásobek (2 493 000 jenů).

2 komentáře: „Toyota Yaris 2020: nové informace

  • wtf… na 1,5 litru jen tri valce??? to bude asi nejvetsi trivalec, co kdy kde seriove byl ne? Jako ne ze by to neslo, kdyz je 2,0 4 valec, tak to vychazi stejne, ale nejak mi to prijde nezvykly.
    Dneska jsou zvlastni kreace…

    • Čtyřválce jsou i 2,5 l, takže to bude mít ta 1.5 komory ještě malé. 😉
      Yaris GR bude mít dokonce objem 1,6 l.

Komentáře nejsou povoleny.