Novinky

Nissan přikazuje managementu drastické úspory

Agentura Reuters přinesla zajímavou informaci ze zákulisí automobilky Nissan, potvrzenou z několika zdrojů. V souvislosti s citelným poklesem zisku měli všichni manažeři dostat instrukce, aby šetřili doslova každou penny a to až do konce fiskálního roku 2019, jenž končí březnem, lze však předpokládat, že nařízení bude do značné míry trvat i pro další období.

Jaké aktivity má management omezit? Zredukují se služební cesty a na porady, kam běžně jezdí tři nebo čtyři lidé, se vypraví pouze jeden zástupce. Maximum jednání se má omezit na telekonference. Ruší se také večírky a pracovní obědy. Neměly by se nabízet žádné slevové akce ani pořádat propagační eventy. Spolu s nucenými prázdninami v severoamerickém Nissanu tak jde o další opatření, jak ušetřit finanční prostředky.

Zdroje zevnitř automobilky ale současně dodávají, že situace u Nissanu je sice znepokojivá, ale ne kritická. Nissan má peněz dost díky dobrým výsledkům z minulých let, ale nastalá situace se musí řešit a automobilka se chce pokusit letošní výsledek alespoň trochu vylepšit.

Jeden myslel na “Nissan přikazuje managementu drastické úspory

  • kingu, hele co tu vylepsit komentare a nainstalovat sem Disqus komentarovej system? Tohle je technicky fakt bida. Diqus jde nainstalit asi za 5 minut a je to dost univerzalni propracovanej system. Udela si tam clovek ucet a muze diskutovat vsude mozne, nejen tu. Vi o odpovedich a vsem. Umi to fakt hodne veci a je to prehledny a pekny. Kdyz mi das pristupy, tak ti to klido zprovoznim, kdybys neumel.

Komentáře nejsou povoleny.