Novinky

Honda Legend: nová generace už v létě! Připíše si jedno japonské prvenství

Vypadá to, že Honda v příštím roce představí hned dva prémiové sedany. Acura TLX na bázi konceptu Type S je už prakticky hotová věc, ale vypadá to na ještě jedno překvapení.

Zdroje z Japonska přišly s (zatím oficiálně nepotvrzenou) informací, že v létě bude (konečně, současná generace se vyrábí od roku 2012) v Japonsku představena nová Honda Legend! Podrobnosti o technice nejsou známy, ale lze předpokládat, že to bude opět SH-AWD Hybrid, dost možná v plug-in verzi, auto by ale mělo nabídnout v Japonsku dosud nepoužitou techniku.

Honda Legend by měla disponovat bezpilotním systémem kategorie Level 3, jenž umožní legálně přenechat při jízdě v dopravní zácpě na dálnici řízení automobilu a nevěnovat se dění okolo sebe. Japonská legislativa na jaře tuto techniku schválí do provozu a legend bude prvním vozem, který Level 3 nabídne zákazníkům. Nissan v současnosti nabízí ProPilot 2.0, jenž patří do kategorie Level 2.

Řidič bude systémem upozorněn, že lze autonomní jízdní režim aktivovat a stejně tak bude vyzván, aby převzal řízení ve chvíli, kdy si to dopravní situace vyžádá. Honda Legend bude samozřejmě prodávána v Americe jako Acura, už nějakou dobu se však proslýchá, že by mohla opustit označení RLX a vrátit se také ke jménu Legend.

6 komentářů: „Honda Legend: nová generace už v létě! Připíše si jedno japonské prvenství

  • To zní dobře…hi-tech prvenství (minimálně v JPN), hybridní AWD… předpokládám, že vzhledem k paralelnímu vývoji bude mít i trochu DNA nového RLX TypeS, což je příslib svěžejšího sportovnějšího designu… A návrat k názvu Legend je víc než žádoucí! No jsem na to vážně zvědavý! Na obě dvě auta ?

    • Type S verzi by měly mít všechny Acury, tedy i Legend. A design ve stylu Type S Concept určitě autu vizuálně pomůže. 🙂

  • Návrat Legendu ve stylu type s je snový ? nebát se designu, nabídnout pořádný výkon ať je z toho Audi špatné ?

    • Tibby: co by tady dělal? Tady greténi zachraňují planetu tím, že rostlinkám seberou CO2. V Rakousku teď taky mají v programovém prohlášení vlády likvidaci vlastních obyvatel (aka „uhlíková neutralita“) do roku 2040. Rozmáhá se to stejně jako rakovina, tedy stejně jako minulá rudá totalita. Tahle zelená jen vychází z jiných, dobově kontextově lépe funkčních lží.

      • Naprostý souhlas, bohužel.. EU se začíná chovat jako rudí baroni před léty. Jinak jsem byl překvapen, že na Bali jezdí nejnovější Legend, US Accord, Brio RS, Jazzíky a ještě nějaký větší MPV od Hondy. Celkově je to tam o H a Toyotách. Dokonce tam byl i diesel 1,6 idtec 🙂 Nu což.

Komentáře nejsou povoleny.