Novinky

Vision-S: první automobil od elektronického giganta Sony!

Zlepšující se dostupnost techniky, potřebné k výrobě elektromobilu, způsobila, že se v posledních letech objevila spousta firem, které mají v úmyslu bateriová auta vyrábět a prodávat. Bude to mít jako bokovku i Sony?

Japonský výrobce elektroniky už zkoušel kdeco – proslavil jej zejména Walkman (to už je výrobek pro pamětníky 😉 ), ale zkoušel to i s notebooky, velmi úspěšný je v oblasti fotoaparátů a jejich komponentů, ale i televizí Bravia, nesmíme zapomínat ani na audiotechniku a kdo by neznal kultovní herní konzoli PlayStation…

A teď tedy i auto. Sony Vision S se představilo na CES v Las Vegas a na to, že jde v případě Sony o prvotinu, má docela povedený design. Rozměry liftbacku nebyly zveřejněny, ale takhle od oka to tipuji na vůz s rozvorem na úrovni Hondy Accord/Toyoty Camry, avšak menšími převisy karoserie. Každá z náprav má k dispozici 270koňový elektromotor, což zajistí zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,8 s a Vision S by měl být schopen jet rychlostí až 240 km/h.

O dojezdu Sony nemluví, oznámilo však, že vývoj probíhal ve spolupráci s rakouskou firmou Magna Steyr, což naznačuje, že Japonci vzali tento projekt dost vážně. Palubní deska ve stylu Hondy e i zbytek interiéru působí luxusně a celé to vyvolává dojem, že by se vůz mohl okamžitě začít vyrábět. V Sony by ale samozřejmě byli naprosto šílení, kdyby se pokoušeli prorazit na přeplněném automobilovém trhu, který navíc čeká v dalších letech recese.

Hlavním důvodem existence auta je předvedení, co všechno od Sony byste v něm mohli mít. Ať už je to 360 Reality Audio, kamery, displeje, ale i všemožné senzory, hlídající pohyb osob a dalších objektů nejen vně, ale i uvnitř auta – Vision S jich má 33 a na řadě technických řešení vozu spolupracovaly firmy jako Nvidia, Continental, Bosch, ZF nebo Qualcomm. Byla by škoda, kdybychom se s autem nemohli svézt alespoň v další verzi řidičského simulátoru Sony GranTurismo. 😉

2 komentáře: „Vision-S: první automobil od elektronického giganta Sony!

  • na prvni pohled jsem se lek, ze se spojila Skoda a Tesla 😀
    Ale jako pekny to je…

    • Jo, vypadá to docela xvětu. 😉

Komentáře nejsou povoleny.