Novinky

Honda Civic Type R: modernizovaná verze na první fotce

S mírným zpožděním po představení faceliftu klasického liftbacku Civic X Honda připravila vylepšení i pro sportovní verzi Type R, která je poprvé k vidění na právě zahájené výstavě Tokyo Auto Salon. K autu zatím nejsou vůbec žádní informace, musíme se tedy spokojit s tím, co vidíme.

CTR zjevně dostane nějaké nové laky, tahle (trošku fordí) modrá vypadá zajímavě, jinak ale změn vzhledu není moc – v kapsách předních nárazníků přibyly lamely a z horní části masky zmizela štěrbina pro přístup vzduchu. Pokud to není optický klam, způsobený barvou, možná se zvětšily boční nasávací otvory v předním nárazníku.

Pokud můžeme věřit zákulisním informacím, po technické stránce by nemělo dojít k velkým změnám, koneckonců není důvod – pokud chcete nějaký rychlejší hot-hatch, musíte mu vyrvat zadní sedadla a pořídit tlumiče Öhlins. 😉 Koncem letošního roku by se však měl objevit Civic Type R „Nürburgring Edition“, která kromě žlutého laku přinese i nějaké to odlehčení s cílem vzít si zpátky nejrychlejší předkolkový čas na Ringu.

4 komentáře: „Honda Civic Type R: modernizovaná verze na první fotce

  • Nevite, jeste tu pousti moudra TECH?

    • Není nick jako nick. V H-komunitě se svého času vyskytoval jeden TECH, majitel Accordu, tuším. A jsem si jistý, že to není ten „tvůj“ TECH. A pokud ano, tak se mu muselo stát něco moc ošklivého. 😉 Ale k dotazu – žádný z TECHů už tu dlouho nebyl. 😉 Stýská se ti? 😀

  • teda ne ten zlutej CTR jsem zvedav… to bude opticky hodne jedovka 😀 ale dobra provokace, snad se vse povede (nepochybuju)

    • Snad jo. 😉 Myslím, že to už mají v kapse, kdyby chtěli blafovat, hodí ho do jiné barvy, aby to tak nekřičelo. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.