Novinky

GR86: nové informace o novém sporťáku Toyoty a Subaru

Už dříve bylo potvrzeno, že novou generaci Toyoty 86 a Subaru BRZ budou opět obě značky dělat společně. Nyní britský Autocar přichází s dalšími novými (a staronovými) informacemi. Nový model bude tentokrát mnohem více v režii Toyoty, protože bude využívat upravenou platformu TNGA, která bude tužší (a možná i s níže položeným těžištěm).

K pohonu však bude stále sloužit boxer Subaru, tentokrát o objemu 2,4 l – a co je docela překvapivé – měl by mít turbodmychadlo! Byl by tedy identický s tím, který má dnes Subaru Ascent, Legacy a Outback. Dosud Toyota i Subaru tvrdily, že chtějí zachovat atmosférické plnění kvůli ovladatelnosti.

To by znamenalo výkon kolem 260 koní, možná víc a točivý moment 375 Nm. Tím by automobilky vyřešily nejčastěji vytýkanou slabinu auta – výkon. Posunout by se měly i materiály v interiéru a auto samozřejmě bude mít nejnovější infotainment a asistenční systémy.

Je otázkou, jestli se takto nový model moc nepřiblíží supře – cenově i parametry, ale to se teprve ukáže. Nová kupátka by se měla představit příští rok a u Toyoty se bude jmenovat GR86.

3 komentáře: „GR86: nové informace o novém sporťáku Toyoty a Subaru

  • to s tim vykonem nechapu… pomaly to auto nebylo a nema to bejt supersport, ale lehkej fun sportak do zatacek…

    • Atmo 2.4 by bohatě stačilo, točák by šel nahoru o čtvrtinu, výkon asi o tolik ne, ale stačilo by to. Jenže v Evropě asi nebude a Amerika chce víc…

    • Když většina „závodníků“ umí jen rovně, tak to je pak těžké 🙁

Komentáře nejsou povoleny.