Novinky

Daihatsu: sedm konceptů na TAS 2020

Specialista Toyoty na malá auta přivezl na tuningový Tokyo Auto Salon 2020 hned sedm studií na bázi JDM modelů. K vidění byly modifikované vozy Copen, Hijet, Rocky, Taft a Tanto.
Nejzajímavější pro mě je samozřejmě poladěný roadster Copen ;-), konkrétně jde o GR Copen od Gazoo Racing. Kei sporťáček dostal pro potřeby výstavy aerodynamické prvky ve tvaru písmene T do rohů předního nárazníku, splitter a karbonovou kapotu. Přibyly také nástavce prahů, karbonové víčko nádrže, zadní křídlo a chromové kliky dveří.

Dodávka Daihatsu Hijet Peaks byla modifikována ve stylu terénních vozů, má zvýšený podvozek, off-roadové obutí, světelnou rampu, upravené nárazníky a boky nákladového prostoru byly změněny v lezeckou stěnu. Druhý Hijet DJ Version je mobilní mixážní pult včetně reproduktorů a promítacího plátna, ideální na všemožné street party. Třetí Hijet Hatsune Miku je vystajlovaná mobilní prodejna. 🙂

Novinka Rocky je vlastně sériovka, vybavená originálním příslušenstvím, má pouze jiná kola, černou střechu a rychlé pruhy na kapotě a chybí mu střešní spoiler.

Daihatsu Taft je reakcí Toyoty na Suzuki Jimny, ale zatím stále ještě pouze ve formě konceptu. Kei autíčko vypadá jako zmenšený Hummer H2 a mělo by se v blízké době do výroby dostat, ale nic konkrétního zatím Daihatsu neprozradilo.

Daihatsu Tanto je typický představitel kei s vysokou stavbou karoserie, Tanto Premium překvapí futuristickým vzhledem, který zajišťuje maska chladiče s masivními lamelami, segmenty mlhovek a LED světlomety. Druhé Tanto Cross Field je dalším modelem, inspirovaným terénními vozy, ty připomíná masivní nárazník, off-roadové obutí a zahrádka na střeše, vůz zaujme také béžovou karoserií s oranžovými prvky.

3 komentáře: „Daihatsu: sedm konceptů na TAS 2020

  • daihatsu palec nahoru 🙂 moc pekny vsechno 🙂

    • Já mám slabost pro Copen, ale máš pravdu, dokáží vyšperkovat i nudnou dodávku. 🙂

      • tak ten Copen je velka parada, o tom zadna…

Komentáře nejsou povoleny.