Novinky

Honda S2000 20th Anniversary: legenda v současném outfitu

Nedávno jsem na ulici potkal zase po nějaké době Hondu S2000. Přestože je to 20 let starý model, jenž se už 10 let nevyrábí, nevypadá vůbec staře, možná jen přední nárazník by potřeboval trošku aktualizovat (minimálně tedy u původní AP1). A přesně tohle napadlo i lidi v divizi Honda Access, kteří na TAS připravili restomod 20th Anniversary Prototype, jenž dnes už klasickému roadsteru k jeho dvacetinám dává současnější vzhled.

Mnozí se zamýšlejí nad tím, proč se projekt nazývá Prototype, podle mě je to proto, že Honda Access celý tento kit, nebo jemu hodně podobnou sadu, zanedlouho pošle do prodeje. Ostatně není to poprvé, HA japonským zákazníkům nabízí nové a nové doplňky i na auta, která se už se dávno nevyrábí. Tam se holt o komunitu domácí výrobci starají trochu víc, než u nás…

Ale z5 k S2K. 😉 Prototyp dostal nový, aerodynamičtější přední nárazník, jenž je špičatější a nepatrně zvětšuje celkovou délku auta, díky němu by roadster měl být stabilnější při jízdě v přímém směru a tvar omezuje víření vzduchu v oblasti předních kol. Díky němu vypadá agresivněji, ale nevím, jestli bych úplně řekl, že je hezčí… Podobný aerodynamický efekt mají spoilery na prazích před zadními blatníky, ty ale nejsou nové, Modulo je nabízelo už v době, kdy se S2000 vyrábělo, stejně jako křidélko na zádi.

Roadster stojí na kolech Advan Racing s obutím od Yokohamy, není ale známo, zda se ráfky stanou součástí nabídky oficiálního příslušenství. Auto má také vylepšené pérování (to snad AP2 ani nepotřebovalo) a modernější konstrukci plátěné střechy. Nový design červeného čalounění dostala sedadla a v palubní desce se objevil výřez pro dotykový displej audiosystému Panasonic. Nechybí ani koberečky a kryt rádia s logy 20th Anniversary. Co z tohoto setu se dostane do nabídky, Honda Access oznámí 20. února.

2 komentáře: „Honda S2000 20th Anniversary: legenda v současném outfitu

  • to bylo aspoň sexy autíčko ??

Komentáře nejsou povoleny.