Novinky

Augmented Driving Concept: Honda znovu vymyslela …volant. DOPLNĚNO!

Aktualizováno nejnovějšími informacemi, videem a fotografimi. Honda na výstavě CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas představila studii Augmented Driving Concept. Krom toho, že je to fakt roztomilý kabriolet (vypadá mimochodem téměř stejně zepředu, jako zezadu 😉 ), jedná se o vizi autonomního vozu. Ale ne takového, co si dělá všechno sám, jak nás v poslední době mnohé automobilky straší.

Honda si představuje, že její autonomní vozy budou (možná) jednou vybaveny bezpilotním systémem s osmi režimy řízení – od plně automatizovaného až po takový, kdy řidič kompletně převezme ovládání do svých rukou. Těžko říci, jak moc se bude dalších šest módů navzájem lišit, ale každopádně klíčovou roli v něm bude hrát nová koncepce volantu.

Volant, kombinující dřevěný věnec a plastové cosi s puntíky místo klasických ramen, kromě tradiční funkce určování směru jízdy současně nahradí klasické pedály – přitažením volantu k sobě bude auto zpomalovat (je to tedy spíš jako jízda na koni, než v závodním speciálu ;-), čekal bych to obráceně) tlačením od sebe zase zrychlovat. Volant také bude reagovat na určitá gesta, jako třeba povel k zajetí ke straně a zastavení (viz video) a bude sloužit i ke startování, které se provede dvojitým poklepáním.

12 komentářů: „Augmented Driving Concept: Honda znovu vymyslela …volant. DOPLNĚNO!

  • „Plastové cosi s puntíky“ je určitě subwoofer 😀

  • Mě přijde jako lavina už myšlenka že budu mávat před blbým autorádiem, abych ho zesílil nebo změnil skladbu, už vidím jak budu vymávávat povel „předjeď toho pitomce přede mnou“ ?

    • Sopta: jak predjizdet? Jsi normalni? Takova neslunickova aktivita, fuj, soudruhu. Pekne se povleces za trubkou co pojede krokem, aby vubec dojel na nabijecku. By ti greteni dali, takhle zvysovat spotrebu nebezpecnym sobeckym antiklimatickym manevrem. Abys nesel do klimalagru na prevychovu.

      • Jak říká můj známý, nejhorší je, když se vtipy stávají realitou. Ve jménu čehokoli za světlými zítřky, kdy si budeme všichni rovni.

    • se naucis znakovou rec 😀

  • Ten příměr ke kniplu v letadle byl v nějaké tiskové zprávě? Já jen, že když už by knipl v letadle ovládal rychlost (což určitě není jeho primární funkce), tak potlačením se rychlost zvyšuje (nos letadla jde k zemi) a přitažením zvyšuje (nos letadla jde nahoru).

    • To jsem vymyslel přímo já. 😀 Mě nemusíš brát tak doslova, jde o podobnost ovládání – pravolevého a předozadního jediným ovládacím prvkem. 😉
      Ale aby mě nelynčovali další piloti, tak jsem to smáznul. 😀

      • V pohodě, už se těším až to bude v autě, když si budu poposedat na sedačce a přitáhnu za volant o překvapení postaráno. 🙂

        • 😀
          Já myslím, že se dožijeme ještě spousty srandy…

          • jednou se z toho uplne posmejeme… Ale zas je pozitivni, ze aspon Honda se snazi vymyslet (ac ne moc uspesne) neco, cim pujde ovladat autonomni auto 🙂

          • Bitkar: taky bych to tak viděl…

Komentáře nejsou povoleny.