Novinky

Nissan Elgrand Highway Star Jet Black Urban Chrome: vznešené jméno i výbava

Jestli máte, stejně jako já, poněkud nadstandardně početnou rodinu, pak určitě jedno z aut, které v Evropě postrádáte, je minivan Nissan Elgrand. Nejen že spolyká dost pasažérů a nákladu, ale ještě u toho zvládne dobře vypadat. A pro letošní jaro se vrací jeho speciální edice s dlouhým názvem Elgrand Highway Star Jet Black Urban Chrome, prodávala se už na jaře 2018.

Limitka se od ostatních verzí modelu liší černým lakem s černými (grafitovými) doplňky karoserie, masku, 18″ kola a optiku předních světlometů nevyjímaje. Ještě lépe ale vypadá auto uvnitř, tam na pasažéry čeká luxusní hnědá kůže na sedadlech s opěrkami lýtek, hnědé šití na čalounění dveří a obložení palubní desky, dveří a volantu dekorem kořenového dřeva. Ve druhé řadě jsou oddělená kapitánská sedadla a na podlaze pořádně tlusté koberečky, to bych se snad do auta přezouval. 😉

Součástí výbavy je elektrické otevírání posuvných dveří na straně u řidiče a víka kufru. Po doplnění o NissanConnect, Around View Monitor a zábavní systém pro zadní sedadla se z elgrandu stane skutečně luxusní rodinná Highway Star.

Nissan Elgrand Highway Star Jet Black Urban Chrome je poháněn čtyřválcem QR25DE o objemu 2,5 l nebo vidlicovým šestiválcem 3,5 l, v obou případech s převodovkou CVT a pohonem předních kol s možností připlatit za 4×4. Čtyřválec začíná na 4 373 600 jenech (cca 920 tisíc korun), V6 pak na 5 442 800 jenech (cca 1 150 tisíc korun).