Novinky

Lexus prodal vloni tři nové supersporty LFA

Mohlo by se zdát, že supersportovní kupé Lexus LFA už je pro Toyotu dávnou minulostí – koneckonců vyrobilo se pouze 500 kusů a produkce probíhala od prosince 2010 do prosince 2012. I Ty poslední dokončené kousky jsou tedy více než sedm let staré. Dalo by se tedy očekávat, že už jsou všechny dávno prodané.

Jenže – nejsou. Už jsem to zmínil v článku na téma loňského prodeje sporťáků na nejdůležitějším americkém trhu, ale myslím, že to zaslouží samostatný článek. Lexus skutečně v roce 2019 prodal tři zbrusu nové LFA, na které někde ve skladu už sedm roků sedal prach (obrazně řečeno, samozřejmě o ně bylo dobře postaráno 😉 ).

A co je ještě zajímavější – ještě nějaké zbývají. Lexus v roce 2017 přiznal, že hledal v USA majitele ještě pro 12 aut. Z nich se v tom roce prodaly tři, o rok později dva a vloni tři. To znamená, že v tuto chvíli jsou k dispozici ještě čtyři auta. Na jejich motor V10 4.8 o výkonu 560 koní, točící 9000/min se pěly ódy, takže pokud i po těch letech stále máte pocit, že ho musíte mít, stále je tu šance. Není ale známo, jestli stále stojí těch cca 10 milionů korun, nebo je ve výprodeji za hubičku 😉 a nebo naopak jako u raritního modelu prodejní cena nového vozu stoupá.