Novinky

Nissan Leaf dárcem (elektrických) orgánů pro Toyotu 86

Vyrobit elektromobil dnes opravdu není nic těžkého, i proto to dělá kdekdo (třeba Elon Musk 😀 ). Důkazem toho je i německý nadšenec Philip Schuster, jenž vytvořil elektrickou Toyotu GT 86 s využitím techniky Nissanu Leaf první generace.

Motor leafu dává pro úpravě výkon 200 koní, takže se moc neliší od toho, co má Toyota GT 86 v sérii, ale točivý moment 400 Nm je oproti dvoulitrovému boxeru téměř dvojnásobný. Nemluvě o tom, že je k dispozici okamžitě po sešlápnutí plynu.

Autu byla překvapivě ponechána šestistupňová manuální převodovka, což nebylo snadné zrealizovat, bylo třeba vytvořit adaptér. Byly také testovány různé spojky (Suzuki Jimny, Fiat Multipla, Porsche 911), nakonec to vyhrál díl od Hondy. Motor živí 48 bateriových modulů, 16 jich je v motorovém prostoru, 12 v místě bývalé palivové nádrže a 20 v kufru namísto rezervy.

Nemuselo by to jet špatně, co říkáte? 😉 Uvidíme, jestli se tvůrce auta časem pochlubí i nějakými akčními videi, předpokládám, že ano, když už si s tím dal takovou práci.

2 komentáře: „Nissan Leaf dárcem (elektrických) orgánů pro Toyotu 86

  • jak tak koukam na ty budiky, tak ta prevodovka tam fachci dost zajimave 😀

    • To bude asi video z dyna, na jeden kvalt. 😉

Komentáře nejsou povoleny.