Novinky

Lexus GX Overland: do terénu se vším luxusem

Luxusní značka Toyoty přivezla na výstavu Montreal Auto Show studii Lexus GX Overland, jenž má předvést, jak by mělo vypadat auto, ideální k objevování krás divočiny kanadského severu. Koncept Overland vychází z produkční verze GX 460 Executive Package a má navíc odolná off-roadová kola s terénním obutím Toyo Open Country a podvozek Kinetic Dynamic Suspension System se zvýšenou světlostí i zdvihy Icon, což umožní SUV s rámovou konstrukcí ještě lepší průchodnost terénem, jíž usnadní i Panoramic View Monitor a systém Multi-Terrain Select s pětistupňovým Crawl Control.

Lexus GX Overland zaujme modifikovanou přídí s viditelnou ochranou motoru, ochranné prvky dostaly ale také prahy. Na střeše je umístěna rozměrná zahrádka, nesoucí stan a markýzy. Interiér dostal čalounění červenou kůží, zkombinovanou s dekory ve stylu dřeva a hliníku, ozvučení Mark Levinson a zábavní systém s obrazovkami, integrovanými do opěradel předních sedadel.

K pohonu slouží atmosférický V8 4,6 l s výkonem 305 k a točivým momentem 446 Nm, zkombinovaný se šestistupňovým automatem a permanentní čtyřkolkou s Active Traction Control (A-TRAC). V tuto chvíli není známo, jestli se některý z použitých komponentů objeví v nabídce příslušenství, ale zřejmě nikoli, je to přece jen koncept…

2 komentáře: „Lexus GX Overland: do terénu se vším luxusem

  • takle si predstavuju dovolenou…

    • bitkar: díval ses někdy na Earthroamer? To by se ti mohlo líbit. Horší je to s cenami ale z pohledu cestování někde po středozápadu USA nebo Kanadě by to byla dobrá zábava.
      https://earthroamer.com/

Komentáře nejsou povoleny.