Novinky

Honda zatrhla Alonsovi start na Indy 500

Španělský závodník Fernando Alonso patřil zcela jistě k nejhlasitějším kritikům počínání Hondy coby dodavatele motorů pro stáj McLaren v letech 2015-2017 a ať už za nefungující spoluprací bylo cokoli, japonská automobilka asi nezapomněla…

Alonso se po odchodu z McLarenu upnul na Toyotu a s jejím konkurenceprostým LMP1 speciálem vyhrál 24 hodin Le Mans a k zisku Triple Crown (vítězství v GP Monaka, Le Mans a Indy 500) už mu chybí jen pokořit Starou cihelnu. Předloni se mu závod za tým McLaren (de facto šlo o stáj Andretti) docela dařil, několik kol byl ve vedení a zahanbil velké množství zkušených jezdců série Indy, ale odešel mu motor …Honda. 😀 a závod nedokončil. Vloni se s monopostem McLaren s motorem Chevrolet nedostal ani z kvalifikace a tak letos chtěl jet opět za stáj Andretti, tentokrát už oficiálně.

Jenže Andretti je top tým Hondy a ta jeho angažmá vetovala. Americká závodní divize HPD dostala z Japonska zprávu, že si vedení společnosti nepřeje, aby Alonso startoval v Indy 500 s motorem Honda. Můžeme se samozřejmě jen dohadovat, zda je to následek nedobrých vztahů z F1, problémem může být i Alonsova spolupráce s Toyotou, kterou považuje Honda za svého největšího konkurenta. Alonso s ní (dvakrát) vyhrál Le Mans, zúčastnil se kompletní sezony WEC (dokonce se kvůli němu měnil termín konání závodu v Japonsku) a nejnověji absolvoval Rallye Dakar s Toyotou Hilux. A to je možná pro Hondu ještě větší překážka…

Každopádně Alonsovy ambice v Indycar už nejspíš budou do budoucna kompatibilní pouze se stájemi, jezdícími motory Chevrolet.

2 komentáře: „Honda zatrhla Alonsovi start na Indy 500

  • ja uz prisel na to cim to je… totiz Alonso, kdyz dostane motor od Hondy, tak ho dycky rozbije. Ja bych mu ty motory/auta taky nepujcil, kdyz je to takovej kazisvet.

Komentáře nejsou povoleny.