Novinky

Všechno je jinak – příští Toyota Aygo nebude elektromobil

Toyota se koncem loňského roku rozpovídala v souvislosti s převzetím továrny TPCA v Kolíně o budoucnosti minivozu Aygo. Ten se i nadále bude vyrábět ve středočeské továrně, nicméně to vypadalo, že se model změní v městský elektromobil.

Nyní se však k tématu vyjádřil CEO Toyota Europe Johan van Jyl v rozhovoru pro Autocar – a ukazuje se, že to bude trochu jinak. V první řadě – vzhledem k tomu, že jde o entry model, je důležitá cena a proto bude zachován základní benzinový motor! Toyota si to může dovolit už proto, že má hybridy téměř ve všech modelech a celkové průměrné emise to tedy nijak drasticky nezvýší.

Základní benziňák bude doplněn ještě hybridním pohonným systémem, na elektromobil podle Toyoty ještě není trh připraven do té míry, aby to dávalo ekonomický smysl.

Autocar spekuluje, že by se Aygo mohlo po vzoru Suzuki Ignis změnit v crossover s vyšší stavbou karoserie a větší světlou výškou, čímž by využila popularitu tohoto typu aut. Třetí generace by se měla začít prodávat v roce 2022.

2 komentáře: „Všechno je jinak – příští Toyota Aygo nebude elektromobil

  • tak mohli tam dat mensi baterky a nejakej dvouvalec 500cc jako extender treba 🙂
    by nemusel bejt zlej kompromis.

    • Není mi jasné, jaký hybrid tam chce Toyota dávat. Vyvíjet něco pro Aygo je nesmysl a hybrid z Yarisu už je možná zase až moc velký a silný.

Komentáře nejsou povoleny.