Novinky

Red Bull RB16: s Hondou v zádi chce letos bojovat o titul

Stáj Red Bull Racing představila monopost pro letošní sezonu formule 1 a oproti dosavadním zvyklostem překvapila hned několikrát. Zaprvé – auto ukázala jako jedna z prvních, zatímco doposud dávala přednost pozdnímu odhalení a ještě využívala maskování. Závodní tým se tentokrát rozhodl netaktizovat a schovávat design na poslední chvíli – vývoj novinky uspíšil, aby mohl začít testovat a byl připraven na začátek sezony, do níž chce vstoupit v plné síle, aby se neopakovaly pro RB typické pomalé rozjezdy v prvních fázích šampionátu.

Jako výhodu vidí, že se tentokrát nezměnila oproti loňsku pravidla a lze tedy vycházet z loňských dat. Je ovšem otázkou, kolik toho přes zimu vymysleli, auto totiž vypadá úplně stejně jako RB15, tedy až na chobot uprostřed předního křídla, který asi auto nijak drasticky nezrychlí. 😀

Za tým pojede samozřejmě Max Verstappen, kterého doplní Alex Albon, ten ale bude muset přidat, aby se hvězdě týmu více přiblížil, být šestý nejrychlejší ze šesti top jezdců by nemuselo Red Bullu stačit. Rakouská stáj nezapomněla pochválit Hondu za pokroky v loňské sezoně a je přesvědčena, že bude japonská automobilka, která vloni poprvé měla k dispozici data od dvou stájí, pro letošek Mercedesu ještě blíž a vidí tedy reálně boj o vítězství.

Aston Martin pro letošek zůstává hlavním sponzorem (od roku 2021 už přechází ke stáji Racing Point), ale Hondě se alespoň zvětšil nápis na kapotáži motoru. 😉 Tak snad poprávu, to naznačí už první testy 19. února a pak pochopitelně začátek sezony 15. března v Melbourne.

4 komentáře: „Red Bull RB16: s Hondou v zádi chce letos bojovat o titul

Komentáře nejsou povoleny.