Novinky

Toyota GR 86/Subaru BRZ: už je konečně jasno ohledně motoru

Pokud sledujete cvrkot kolem jediného malého japonského kupé současnosti, kterým je Toyota 86 a Subaru BRZ, pak víte, že obě značky dlouho tvrdily, že atmosférický dvoulitr je i v dnešní době stále dostatečnou motorizací pro sporťák této velikosti a nepřeplňovaný motor je vhodný kvůli přesné reakci a charakteru.

Jenže zákazníci jsou zjevně jiného názoru a začaly se objevovat informace, že u nové generace, jejíž realizaci stvrdily obě značky dalším kapitálovým vstupem do Subaru, vzroste objem motoru na 2,4 nebo 2,5 l, bude však zachováno atmosférické plnění. Takový motor by hravě zvládl výkon kolem 250 koní a točivý moment v obdobných hodnotách, což by se na dynamice auta projevilo opravdu výrazně. Je ovšem otázkou, jestli by to zákazníkům stačilo, o zvýšení emisí pohonné jednotky nemluvě. Takový motor by také předem vyřadil kupé z nabídky v Evropě.

V poslední době se však objevily zprávy, že si Toyota a Subaru rozmyslely tuto alternativu a kupé GR 86 a BRZ dostanou v nové generaci plochý turbomotor z modelů Ascent a Legacy o objemu 2,4 l. A co na to nejnovější šeptanda? Web motor1 kontaktoval jistý zaměstnanec Toyoty, jenž se prokázal fotografiemi z interní prezentace, aby bylo zřejmé, že jeho informace jsou spolehlivé a tento člověk poslední informaci potvrdil!

Druhá generace kupé skutečně bude mít motor 2.4 Turbo, naladěný na výkon kolem 260 koní! Kupé bude představeno v létě roku 2021 a prodej bude zahájen následně jako MY2022. Těšit se prý můžeme také na výrazně hodnotněji působící interiér. Jinými slovy nová generace nejspíš výrazně podraží. Ale to by nás nejspíš nemělo trápit, v komunitě subaristů koluje informace, pocházející údajně z českého importu, podle níž se s autem pro Evropu už vůbec nepočítá… 🙁

3 komentáře: „Toyota GR 86/Subaru BRZ: už je konečně jasno ohledně motoru

  • neprekvapilo by me, kdyby se na EU totalne vykvajzli. Za chvili to tu bude jak za komancu – misto rozmanity a bohaty nabidky aut tu bude oproti treba usa nebo jp tak tretina modelu. Neco jako kdyz si kdysi clovek mohl vybrat mezi 120tkou, Zigulem, Volhou a Moskvicem.

    • bitkar: tady to nebude jak za komacu, tady uz to tak je. Jen ten rudozeleny mor zacina byt vic videt.

Komentáře nejsou povoleny.