Novinky

Lexus ES: kamery místo zrcátek už i v Evropě

Určitě si vzpomenete na mediální přetahovanou mezi Audi a Lexusem, týkající se kamer namísto zpětných zrcátek. Audi je sice představilo jako první a rozjelo výrobu, ale na silnice je doma v Japonsku dostal jako první Lexus ES, takže to s tím prvenstvím je takové všelijaké. Ale co – dohromady o nic nejde. Audi e-tron už také normálně jezdí, brzy se přidá Honda e, která je má dokonce v sériové výbavě a v Evropě nezůstane stranou ani zmíněný Lexus. 😉

Značka Lexus oznámila, že od března bude na některých evropských trzích (UK, Německo, Polsko a Španělsko) nabízet sedan ES 300h kamery namísto zrcátek jako součást příplatkové výbavy. V dalších zemích EU bude tento prvek zařazen do nabídky nejpozději koncem letošního roku.

Lexus slibuje lepší obraz, než mají klasická zrcátka, kamery jsou vyhřívané a jejich tvar a umístění vylučuje zašpinění deštěm nebo sněhem. Navíc lze upravovat jejich jas, což umožní lepší pohled za vůz za šera a v noci. Při aktivaci směrového světla se navíc rozšíří úhel záběru, aby byl minimalizován mrtvý úhel.

3 komentáře: „Lexus ES: kamery místo zrcátek už i v Evropě

  • to je ale obludny! zlaty zrcatka… honda to ma dobre udelany, skoro tam nejsou ty kamery.

    • Když se s nimi počítá oz začátku, je to vždycky lepší. Tady je to takové „naroubované“.

      • hlavne je to snad vetsi nez normani zrcatko… to nechapu, je to fakt masivni.

Komentáře nejsou povoleny.