Novinky

Honda Accord 10G dorazila do Japonska. Po třech letech…

V Evropě už jsme si zvykli, že k nám novinky značky Honda přichází s určitým (často nemalým) zpožděním oproti Japonsku a Americe, ale aby Japonci čekali tři roky na auto, které se už takovou dobu prodává v Severní Americe? To se opravdu nestává.

Ale máme tu jednu výjimku – desátou generaci accordu. Ta je v Americe v prodeji už skoro tři roky (a v Evropě vůbec), Japonci si ji mohou ale kupovat až od letošního 21. února. Současně se spuštěním prodeje se do nabídky dostává i slušná škála příslušenství Modulo.

Sedan lze zkrášlit maskou se zmenšeným podílem chromu, sportovnějšími nárazníky, spodním bodykitem, novými designy 18″a 19″ kol, křidélkem na víku kufru, tmavým logem značky, LED osvětlením, promítaným do prostoru pode dveřmi, prahovými lištami nebo třeba různými variantami vnitřního LED osvětlení. Auto lze vybavit i kamerovým systémem, monitorujícím dění před a za autem, propojeným s chytrým telefonem.

Honda Accord se v Japonsku nabízí pouze v hybridní verzi e:HEV. Jedná se de facto o třímotorový systém i-MMD, u nás známý z CR-V, tvoří jej dvoulitrový benzinový generátor i-VTEC s výkonem 145 koní,elektromotor se 184 koňmi a 315 Nm a startovací generátor. Základní cena začíná na částce 4 650 000 jenů.

7 komentářů: „Honda Accord 10G dorazila do Japonska. Po třech letech…

  • A to mi řekni proč. To to je pro amíky o tolik víc technicky vošulený, že dovivinout to do stavu prodejnýho v JPN trvalo tak dlouho? Nebo je v US o Acco tak enormní zájem, že nestíhaly výrobní kapacity?

    • C je správně. 😀 Honda v Japonskou plánuje prodat 300 aut měsíčně, na tak obrovský trh je to jako plivnutí do moře, asi dlouho zvažovala, jestli to za ten opruz, spojený s homologacemi, dovozem a souvisejícími službami, vůbec stojí. 🙂

    • Minulá generace Accordu tam byla taky jen v hybridu a taky to chvíli trvalo. Při těch prodejích žádný div.

  • to mi reknete, co vsichni blbnou s tim projektovanim loga pod dvere? dyt to tu bylo asi pred 10 lety jako tuning z ciny…

    • LED pode dveřmi a osvětlená loga už tu máme zase, třeba se vrátí i neony. Ta éra F&F se mi líbila. 😀

      • ted me napadlo, ze jako udelat si podsviceni jen vzadu na brzdovku by mohlo bejt docela vkusny…. pripadne by to mohlo na silnici za auto projektovat napis „brzdi!“ 🙂

        • Na tom něco je. 😉

Komentáře nejsou povoleny.