Novinky

Mugen Fit: hodně povedený tuning Hondy Jazz

Nová generace Hondy Jazz se mi líbí. Má (až extrémně) čistý, minimalistický design, ale na druhou stranu mi vadí, že oproti té současné trochu ztratila sportovní švih. Ale jak se tak dívám na stylingový paket Mugenu, musím změnit názor. Stačilo málo a auto vypadá hodně, hodně dobře.

OK, tak bylo třeba víc, než málo. Navíc, abych byl úplně přesný, pakety jsou hned dva – dramatičtější Dash a úmírněnější, cool Skip. Podívejme se nejdříve na ten první.

Důležitým prvkem je maska chladiče, štěrbina a čumák na originálu se mi líbí, ale s maskou vypadá auto přece jen lépe. Na agresivitě hatchbacku přidává lip, přecházející do bočních kapes nebo ofuky bočních oken. Nechybí nástavce prahů, nástavec zadního nárazníku s imitací difuzoru a samozřejmě větší koncovka výfuku a křídlo. 😉 Překvapivě dobře funguje i polep v imitaci výdechu, opticky protahující spodní linii oken, o dekorech na dveřích a víku kufru ale moc přesvědčen nejsem, což platí i o lamele mezi zadními svítilnami.

Varianta Skip má vpředu lip, decentnější prahy, spoilery v rozích zadního nárazníku, boční ochranné lišty na dveřích a decentnější dvojici koncovek výfuku. Některé z těchto prvků lze mít v kontrastní zelené barvě.

Pokud jde o sportovní úpravy, nějakého klokana navíc snad přidá koncový díl výfuku, sportovní filtry sání, aditivum do oleje, motorový olej Motul 0W-20 a olejový filtr. Koupit lze odlehčená 17″ kola s šířkou 7″ a ET 60 pro pneumatiky 205/40, dva typy brzdových destiček Type T a Type S, pancéřované hadice a odolnou brzdovku s teplotou varu 317 stupňů. Sportovní podvozek se nedodává, což by mohlo naznačovat, že bude dobře nadimenzovaný už od výrobce, což ostatně lidé od Hondy slibovali už před představením auta.

Navrch lze pořídit kvanta drobností, od všemožných nápisů, lištiček, krytů, dekorů, přes koberečky až po olejové víčko a vysokotlaký uzávěr chladiče. Prostě klasika, za auto lze utratit majlant. 😉

Jeden myslel na “Mugen Fit: hodně povedený tuning Hondy Jazz

  • jako jo, vylepsili to celkem…

Komentáře nejsou povoleny.