Novinky

Suzuki Ignis: lehký facelift pro modelový rok 2020

Suzuki představilo evropskou verzi mini-SUV Ignis pro MY2020 a ačkoli byste to asi při zběžném pohledu neřekli, autíčko prošlo decentní modernizací. Roztomilé je furt stejně, a to i s novým předním i zadním nárazníkem a maskou chladiče. Přibylo více barevných variant interiéru a došlo k přepracování přístrojového panelu. Více rozdílů jsem asi už neobjevil…

Zajímavější však jsou modifikace atmosférické dvanáctistovky. Ta dostala proměnné časování ventilů VVT na sacích ventilech, olejové čerpadlo s variabilním objemem a elektronicky ovládané chladicí trysky pístů. Výsledkem má být lepší odezva na plyn (a že nebyla doposud vůbec špatná) a vyšší účinnost motoru.

Navíc došlo ke zvětšení kapacity startovacího Li-Ion akumulátoru, fungujícího současně jako zdroj energie mild-hybridního systému z 3 Ah na 10 Ah, což znamená, že bude schopen uchovávat více energie a bude tedy schopen častěji vypomáhat spalovacímu motoru. Jak se uvedené změny projeví na spotřebě paliva, zatím není známo. Aby těch novinek nebylo málo, ignis dostane novou převodovku CVT, která poskytne lepší dynamiku v nízkých otáčkách a nižší spotřebu při jízdě vyšší rychlostí. Prodej Suzuki Ignis 2020 bude spuštěn v průběhu jarních měsíců.