Novinky

Mitsubishi Outlander: nová generace už na podzim. Co všechno víme?

Optimisté sice očekávali, že se nové Mitsubishi Outlander objeví už vloni na podzim v Tokiu, ale nakonec to neklaplo ani teď v Ženevě (bez ohledu na to, že nekonala, Tři diamanty se premiérou ve Švýcarsku nepočítaly) a ani tipy na New York Auto Show nejspíš neklapnou. Šéf Mitsubishi Europe Bernard Loire totiž auto potvrdil na“druhou polovinu roku“, tedy nejspíš na pařížský autosalon, pokud se náhodou bude konat…

Pojďme si tedy shrnout, co se na japonskou novinku všechno . Po stránce designu není moc co řešit, níže je prolinkován článek s rendery, které nejspíš budou hodně věrné, auto vychází z konceptu Engelberg. Rozměrově auto naroste a to i přesto, že už dnes patří outlander k největším vozům své kategorie. Auto by mělo z důvodu úspor využívat šasi Nissanu X-Trail a z alianční nabídky nejspíš budou pocházet též další neviditelné komponenty.

Co se motorů týče, moc jasno stále není, tedy samozřejmě s výjimkou povedeného plug-in hybridu, který budou Tři diamanty dodávat i Nissanu (a nejspíš i Renaultu). Čtyřválec 2,4 l (129 k) se dvěma elektromotory (94 k) a 13,8kWh Li-Ion akumulátorem ujede na elektřinu ze zásuvky cca 70 km. Předpokládá se, že na některých trzích bude outlander k mání i s přeplňovanou jednapětkou z Eclipse Cross s mírně zvýšeným výkonem. V Evropě to ale nespíš nebude… Nějaký motor by ale mohl zdědit od Nissanu X-Trail.

Auto se samozřejmě zlepší ve všech myslitelných ohledech, ale zvláštní pozornost vývojový tým prý věnoval interiéru, inspirovanému kokpitem engelbergu. Těšit se prý máme na kvalitnější materiály a pečlivějším zpracování, velký displej infotainmentu, head-up displej a také zvětšený vnitřní prostor. Vybírat bude možné mezi pěti- a sedmimístným uspořádáním. K dispozici bude též široká škála asistenčních systémů a pomocníků.