Novinky

Nissan Titan: plánuje se konkurent Fordu Raptor?

Nissan vloni na podzim omladil full-size pick-up Titan, jenž je tím pádem připraven na několik dalších let výroby. Ale vypadá to, že se americká divize japonské automobilky nechce spokojit jen s tím.

Ředitel Nissanu pro lehké užitkové vozy v Severní Americe Tiago Castro v rozhovoru pro CarBuzz řekl, že automobilka „rozhodně zvažuje“ drsnější verzi titanu, zacílenou na Ford F-150 Raptor a v budoucnu by tedy opravdu mohla přijít.

Jenže aby ochladil případné nezdravé nadšení, současně dodal, že „existují příležitosti, udělat více pro verzi Pro4X a v tuto chvíli se zaměřujeme právě na ni.“ Takže bude lepší brát ty plány na japonského raptora s rezervou.

Ono to ostatně není nic překvapivého. Trh trucků v USA je sice obrovský – vloni se jich prodalo 3,1 milionu, ale titanu patří pouhé 1 % (31 514 aut) a je z celé kategorie u zákazníků nejméně populární, třeba taková Toyota Tundra si našla skoro 112 tisíc majitelů. Bylo by překvapivé, kdyby Nissan pospíchal s okrajovou verzí, která by sice prospěla image, ale prodeje by příliš nezvýšila.

A je tu ještě jeden faktor – současná ekonomická situace Nissanu. Předpokládám, že teď se automobilka bude zaměřovat spíš na nosné modely a okrajové nebudou mít prioritu. Ale třeba naopak překvapí modelovou ofenzivou. 😉