Novinky

Toyota hledá nejrychlejšího řidiče GR Supra hry Gran Turismo Sport

Nemáte dostatek financí k pořízení Toyoty GR Supra? To nejste sami, ale i tak můžete letos závodit ve značkovém poháru GR Supra GT Cup 2020. Stačí vám k tomu pouze PlayStation 4 a herní simulátor Gran Turismo Sport. Toyota ve spolupráci se Sony letos rozjede virtuální šampionát s cílem „udělat motorsport a sportovní auta dostupnější napříč generacemi“.

Série bude zahájena 26. dubna na okruhu Fuji a pojede se následně na tratích Nürburgring (17. května), Circuit de La Sarthe (7. června), Laguna Seca (21. června), Autódromo José Carlos Pace (5. července), Tokyo Expressway: South Inner loop (19. července) a Mount Panorama (16. srpna).

Tyto závody budou fungovat jako kvalifikace a vítězové každého z nich se zřejmě zúčastní skutečného závodu, jenž proběhne někde někdy v listopadu, detaily budou oznámeny později, momentálně je průběh finále ještě trochu nejasný. Takže pokud máte playstation, příslušnou videohru a v ní vlastníte supru (a jste starší šesti let, což asi jste 😉 ), můžete si to na okruzích rozdat s ostatními.

Bude to asi docela mela, protože tyto podmínky podle Toyoty splňuje v tuto chvíli přibližně 800 tisíc lidí na planetě a z nich se více než 120 tisíc z nich podílí různým způsobem na dalším vývoji virtuální supry. Podrobnosti o tomto e-motorsportovém projektu lze najít na webu Gazoo Racing.

Jeden myslel na “Toyota hledá nejrychlejšího řidiče GR Supra hry Gran Turismo Sport

  • volant bych doma mel, ale PS ani GT nemam…

Komentáře nejsou povoleny.