Novinky

Nissan 350Z Roadster: unikát z výstavy SEMA je na prodej

Koupit Nissan 350Z za rozumné peníze není dneska žádný problém – ani u nás, natož pak v Americe. Tam vám stačí 10 tisíc dolarů a koupíte víkendovku ve vynikající kondici. Ale jak je vidět, můžete vysázet na dřevo i více než čtyřnásobek! Za 42 500 dolarů se teď prodává na eBay jedno velmi speciální zetko. Co to je za káru, že stojí jen o přibližně 3000 dolarů méně, než aktuální, zbrusu nové 370Z Nismo?

Tento exemplář vznikl bez nějaké velké medializace už v roce 2006, ale proslavil se až o osm roků později, když byl oblečen do zbarvení BRE (Brock Race Engineering) ze sedmdesátých a osmdesátých let, podepsán přímo Peterem Brockem a vystaven na tuningové výstavě SEMA 2014. Poté byl používán na propagačních akcích jak přímo Nissanu North America, tak Braille Batteries.

Když pominu outfit BRE, asi nejzajímavější je na tomto 350Z Roadster něm fakt, že je homologován pro kategorie SCCA Super Production a SVRA Group 11. Přeloženo do češtiny – vzbudí pozornost nejen v boxové uličce, ale i na silnici, kam legálně může hned poté, co z 18″ kol BBS svlékne slicky Hoosier. 🙂

Přední nárazník, kapotu a spoiler z karbonu lze jednoduše sundat, závodní podvozek má stavitelnou výšku i tuhost, brzdová soustava byla posílena, vykuchaná kabina je chráněna masivní klecí, skořepinami s pětibodovými pásy, odnímatelným volantem, modifikovaným přístrojovým štítem a hasicím systémem.

Motor V6 3,5 l byl po aplikaci kompresoru naladěn na pěkných 391 koní a 445 Nm – a jde o hodnoty na kolech, nikoli na klice. 😉 Šestistupňový manuál je sériový, výfuk ale zakázkový. Je to prostě zajímavý unikát, někomu určitě udělá radost.