Novinky

Honda Civic Type R: závoďák pro BTCC 2020

Ve Velké Británii (možná) začne letošní ročník šampionátu cestovních vozů BTCC (British Touring Car Championship) 28-29. března závodem v Donington Parku a Honda představila nový vzhled soutěžního Civicu Type R továrního týmu Halfords Yuasa Racing.

Bohužel v tuto chvíli není známo, jaké změny k lepšímu byly oproti loňsku na autě provedeny, ale CTR patřil vloni k nejrychlejším autům v poli – Dan Cammish vloni skončil třetí celkově a tovární tým Hondy vyhrál pohár týmů, takže základ je určitě dobrý. Prohlédnout si tedy můžeme především nový letošní černobílý outfit, který civicu rozhodně sluší.

CTR samozřejmě využívá motor Honda s výkonem přes 350 koní (týmy mohou sáhnout i po univerzální pohonné jednotce, dodávané organizátory) se šestistupňovou sekvencí a váží cca 1280 kg, což je nejnižší povolená hmotnost.

Honda Civic Type R poměří letos síly opět s pestrým startovním polem, zastoupeny budou značky BMW, Toyota, Ford, Hyundai, Volkswagen, Audi, Vauxhall (Opel), Mercedes-Benz, bohužel bude chybět po čtyřech letech automobilka Subaru. Jeden ze soukromých týmů by ale měl nasadit infiniti. Kromě továrního týmu Halfords Yuasa budou v poli ještě další dvě Hondy Civic.