Novinky

Suzuki Jimny jako truck. Tohle není photoshop. :-)

Už jsme tu měli všelijaké rendery, ukazující různé možné karosářské verze nového Suzuki Jimny. Nebudu zatloukat, že se mi nejvíc líbil kabriolet, i když je mi jasné, že nejde zrovna o nejpraktičtější variantu. Tenhle web je sice plný všemožných kreací tuningových firem (schválně zkuste zdejší vyhledávač. 😉 ), ale karoserie stále stejná. Až doteď…

Máme tu Suzuki Jimny coby truck nebo chcete-li pick-up, či dodávku s korbou. A překvapivě to není projekt japonský, ale novozélandský. A nevznikl v hlavě nějakého garážisty, ale z přímo z iniciativy tamního zastoupení značky! Má přepážku za předními dveřmi, hliníkovou ložnou plochu se sklápěcími sajtnami a bočními nášlapy – a navíc ještě tažné zařízení. Je to opravdu maximálně roztomilý užitkáč ve velmi japonském stylu, za přestavbu ale Suzuki chce v přepočtu 180 tisíc korun oproti běžně nabízené verzi.

A to je ještě Jimny Ute postavený na bázi základní výbavové varianty JX, takže má halogeny, ocelová kola, plastový volant a chybí mu třeba klimatizace, boční airbagy nebo infotainment (ten nahrazuje klasické rádio) a nabízí se pouze s pětistupňovým manuálem. Vzhledem k tomu, že Jimny v Evropě skončí kvůli emisím, takováto užitková verze by mohla dávat smysl, ale určitě ne za tyhle peníze.