Novinky

Honda Jazz: jak si ji mohou vylepšit v Japonsku?

Čtvrtá generace Hondy Fit/Jazz se prodává v Japonsku už od února a automobilka má pro novinku připravenou velmi širokou škálu příslušenství. Zatím se můžeme jen dohadovat, co z těchto prvků se objeví v nabídce evropských dealerů, ale jedno je jisté – tak pestrou paletu doplňků tady k dispozici mít nebudeme. Tak si teď alespoň můžete japonskou kolekci, která zahrnuje i některé díly od sportovní divize Modulo, pořádně prohlédnout.

Jazz lze zkrášlit decentním spodním bodykitem Modulo, zahrnujícím přední lip, nástavce prahů a zadní spoiler, nechybí ani klasická maska chladiče, nahrazující původní čumák, k dispozici je ale i střešní křidélko plus několik designů litých kol. Vybírat lze i z různých barevných variant lamely, spojující oba segmenty LED mlhovek. Pro crossover verzi Crosstar lze pořídit sadu polepů, off-roadově stylizovaný spodní bodykit, ale třeba i originální střešní příčníky. Zajímavou drobností je ale třeba i nabídka ochranných fólií pro hrany dveří, misky klik a dveřních otvorů.

Do interiéru si toho lze navymýšlet ještě mnohem víc. Podsvícené i nepodsvícené prahové lišty, různé barevné varianty ambientního podsvícení, dekoračních panelů a dokonce i elastických potahů na míru. Dále tu máme kovové pedály, extra lze pořídit též panel infotainmentu nebo třeba podložku pro bezdrátové nabíjení smartphonů. Šikovnou maličkostí je úchyt na tašku pro sedadlo spolujezdce a naprosto geniální je možnost nekonfigurovat si výměnné segmenty odkládacích boxů a přihrádek na středovém tunelu. Kromě couvací kamery může zájemce koupit i přední, usnadňující přehled o dění.

Zavazadlový prostor lze ochránit několika verzemi koberečků a nakládací hranu zase (asi) kovovou lištou, která plní současně i dekorační funkci. Jsem opravdu zvědav, kolik se toho objeví u nás, ale desítky tisíc budou jen létat. 😀

2 komentáře: „Honda Jazz: jak si ji mohou vylepšit v Japonsku?

  • Jazzík je docela hezký auto, ale všechny vnější úpravy jsou jen na škodu. Tohle je fakt hrůza a děs.

    • A to já bych to tam zase hned všechno navěsil. 😉 Ale zase bych dal spíš přednost Mugenu, to ne že ne. 😉

Komentáře nejsou povoleny.