Novinky

Co kdyby …Mazda vyrobila mid-engined superauto?

V Japonsku není koncepce takzvaných exotických sportovních aut s motorem před zadní nápravou moc obvyklá a Mazda nepředstavuje v tomto ohledu žádnou výjimku. Pokud se nějak trestuhodně nemýlím, jediným zástupcem této kategorie byl v případě této značky kei Autozam AZ-1 z počátku devadesátých let. Ale co – když i taková legenda, jakou je Corvette, změnila koncepci pohonu z FR na MR, proč by nemohla u svého příštího (super)sportu udělat to samé Mazda?

Designér Joseph Robinson navrhl možnou podobu MR supersportu Mazda 9 zcela v duchu aktuální verze designu Kodo, jenž vyznává fluidní, spojité tvary, bez hran a ostrých přechodů, i když v případě tohoto auta byly alespoň zvýrazněny zadní blatníky, které doplňuje ostrá linie prahů v lambostylu.

Když k tomu přidáme typickou masku chladiče a tenoučké přední světlomety i zadní svítilny, vypadá koncept impozantně a futuristicky současně. Robinson se drží tradice a dává své kreaci do vínku rotační motor Renesis, byť v kombinaci s elektromotorem, jedná se tedy o hybrid.

Vypadá to parádně, co říkáte? Zajímavý konkurent pro případnou třetí generaci NSX někdy v budoucnu… 😉

A ještě pro osvěžení paměti – jako bonus malá galerie klasického Mazda Autozam AZ-1, tuhle příležitost jsem si v žádném případě nemohl nechat ujít, je to zcela jistě jedno z nejosobitějších japonských (nejen) sportovních aut vůbec… 😉

3 komentáře: „Co kdyby …Mazda vyrobila mid-engined superauto?

  • Nemůžu si pomoct, podle mě ten koncept vypadá jako vysavač. Ale rozhodně hezký, designový vysavač 😀

Komentáře nejsou povoleny.