Novinky

Mazda RX-Vision GT3 Concept: závodní speciál pro Gran Turismo Sport

Mazda vloni slíbila, že na rok 2020 připraví v rámci oslav 100. výročí vzniku značky nový projekt RX-Vision, samozřejmě opět jako koncept – a tohle je výsledek: závodní speciál kategorie GT3, určený exkluzivně pro hráče virtuálního simulátoru Gran Turismo Sport na konzoli Sony Playstation.

Celým jménem si říká RX-Vision GT3 Concept, takže není divu, že vychází ze stejnojmenné studie kupé RX-Vision (už) z roku 2015 a de facto se jedná o její závodní verzi. Má novou kapotu a přední nárazník se stavitelným lipem, navazující na výrazný widebodykit, doplněný impozantním křídlem na víku kufru a samozřejmě odpovídajícím difuzorem. Překvapí výfuky, vyvedené v prazích už přede dveřmi a (nejspíš) kamery místo zpětných zrcátek.

Mazda dala autu do vínku hmotnost 1250 kg s rozložením váhy 48:52 a vysokootáčkový rotační motor s výkonem 570 koní. Na závodní okruhy v Gran Turismo Sport s ním budete moci vyrazit už (až 😉 ) 25. května. Jak z výše uvedeného vyplývá, RX-Vision GT3 je určeno pouze do virtuálního světa, na skutečných okruzích ho nikdy nespatříme …pokud tedy Mazda nevyrobí funkční prototyp pro promo akce. 🙂