Novinky

Subaru Sambar: kultovní dodávka v top stavu na prodej

Vyhledávanou klasikou nemusí být jen sportovní nebo luxusní automobily, v určitých případech může mít sběratelskou hodnotu i masově vyráběný mainstreamový produkt. Třeba takové Subaru Sambar – pro Japonce obyčejný užitkáč, pro Evropany nebo Američany roztomilá exotika, kterou stojí za to uchovat.

Na americkém aukčním portálu bringatrailer se objevil výjimečně zachovalý sambar z kraje zlatých devadesátek v osobní verzi. Zástupce páté generace z roku 1993, která je občas k vidění i u nás pod názvem Libero, má najeto sice 95 tisíc kilometrů, což není zase tak úplně málo (ale ani moc 😉 ), jenže soudě podle fotek je takřka ve stavu nového auta. Čalounění bez poskvrny, neohmataný volant a řadicí páka, prvotřídní koberečky. Krajkové potahy sedadel sice nejsou originál, ale k japonské dodávce z devadesátek opravdu ladí. 😉

I podvozek je bez koroze, o karoserii s perfektním lakem nemluvě. Snad jen motor by potřeboval trošku vypucovat… Sambar s kei čtyřválcovým motorem 0,66 l a pětistupňovým manuálem pochází z Japonska, do USA byl dovezen vloni. Bude v nabídce aukční síně ještě 4 dny, zatím je na něj nejvyšší příhoz 3500 dolarů.