Novinky

Honda Civic Type R Limited Edition: v UK už vyprodána. Kolik bude stát u nás?

Ještě předtím, než Honda zveřejnila cenu pro speciální, odlehčenou verzi Civicu Type R Limited Edition, si zákazníci ve Velké Británii už kvótu 20 kusů rozebrali. Nikdo z nich přitom auto na vlastní oči neviděl, natož aby se s ním svezl. Je vidět, že Type R je respektovanou značkou, která má důvěru zákazníků. 😉

Honda vyrobí pro celou Evropu pouze 100 exemplářů CTR Limited Edition a dvě desítky z nich byly určeny právě pro Spojené království. To je až překvapivě málo na to, jak silnou pozici tahle značka v Británii. A co z toho plyne pro zájemce na ostatních trzích? Pokud jste opravdu vážní kandidáti, objednejte pokud možno hned, protože nejspíš zmizí velmi rychle.

Britské zastoupení Hondy teď také oznámilo, že za CTR Limited budou zákazníci muset zaplatit 40 tisíc liber, tedy o cca 8100 liber víc, než za předface Type R GT. Jinými slovy stojí o čtvrtinu víc. Nevíme, o kolik zdraží CTR MY2021, ani nevíme, na kolik přijde CTR Sport Line. Ale cenový rozdíl u nás asi bude podobný, takže počítejte s tím, že CTR Limited Edition přijde v českých zemích odhadem 1,3 milionu korun. Otázkou je, kolik jich dostaneme… Mimochodem – pro USA bude limitka vyrobena v nepoměrně větším počtu 600 kusů.

Aktualizováno: pro Českou republiku je určen prý celý 1 (slovy JEDEN) CTR Limited Edition. Tak to se máme…

2 komentáře: „Honda Civic Type R Limited Edition: v UK už vyprodána. Kolik bude stát u nás?

  • Jsem spíš zvědavý, jestli kvůli současný situaci Civic MY2021 pro EU vůbec bude a Honda tady nezavře fabriky ještě dříve, než má v plánu.

    Honda v EU pořád vyrábí, nebo dočasně zastavila výrobu jako některé jiné automobilky?

    Jinak kdybych tohle R chtěl, taky bych nemusel předem vidět – sázka na jistotu 🙂

    • Swindon je momentálně zavřený, uvidíme, na jak dlouho.

Komentáře nejsou povoleny.