Novinky

West Coast Mini: zdařilý karavan z Nissanu NV200

Evropané prý zase přichází na chuť kempování. Kromě tradiční „kempovací velmoci“ Velké Británie popularita roste i v Německu, Polsku, Francii, Itálii a třeba v českých zemích zájem o pobyt v kempech roste už sedm let v řadě. Takže je určitě na místě seznámit se s projektem kanadské firmy Wilderness Vans, která postavila velmi povedený camper na bázi japonské dodávky Nissan NV200 s názvem West Coast Mini.

Ptáte se, k čemu je nám nějaký kempinkáč z Kanady? Je ideální pro domácí kutily, protože se dá koupit jako stavebnice za 12 400 kanadských dolarů (cca 220 tisíc korun) a zkompletovat doma na dvorku. 😉 Nebo koupit jako hotový produkt za 18 900 CAD (335 tisíc korun), plus samozřejmě potřebujete auto, které budete předělávat. Ani v jednom případě to není nijak zvlášť drahé, camper této velikosti od Mercedesu nebo VW vás vyjde výrazně dráž.

Nissan NV200 West Coast Mini je vzhledem ke své velikosti vhodný pouze pro dvě osoby, těm ale nabídne v koncentrované 😉 formě téměř vše, co je k pobytu v kempu nebo přírodě potřeba – křeslo pro dva se stolečkem nebo skládací postel, 40litrovou lednici, dřez s tekoucí vodou (včetně 13litrového zásobníku na čistou i špinavou vodu s čerpadlem), 250W solární panel na střeše, plus spoustu odkládacích prostorů v okolních skříňkách. Součástí instalace nejspíš není vařič, ale to je ten nejmenší problém.

Interiér osvětlují LED světla, instalovány jsou elektrické i USB zásuvky nebo třeba větrák pro udržení příjemné teploty v tomto mobilním obydlí. Autu chybí tradiční vyklápěcí střešní panel, ale kompenzuje to zahrádkou na střeše, umožňující převoz všemožného náčiní pro aktivní trávení volného času.