Novinky

Toyota: kdy půjde do prodeje GR 86 a další novinky? Je to vyzrazeno!

Toyota čelí rozsáhlému úniku interních informací! Na sociální média se dostal plán představení novinek na další čtyři roky, jenž byl představen na interní konferenci. Není to asi žádná tragédie, beztak mají konkurenci mezi sebou špiony, ale nepříjemné to určitě je. Tak se pojďme podívat, co na nás největší japonská automobilka v blízké budoucnosti chystá.

Co nás bude zajímat asi nejvíc, je debut druhé generace modelu 86. Kupé s označením GR 86 půjde do prodeje už v létě příštího roku, nejspíš v červenci. To se však týká amerického trhu. Jak to bude vypadat v Evropě, není zatím oficiálně známo. Subaru s novou generací u nás nepočítá, ale Plejády nemají čím vykompenzovat jeho emise, Toyota by to zvládnout mohla. Lze také očekávat, že zahájení prodeje Subaru BRZ II proběhne v podobném termínu, lišit se ani bude maximálně v řádu pár měsíců.

A co tam máme dál? Ještě letos půjde do prodeje nový crossover, jenž opráší jméno Venza, takže půjde o midsize model, o něco větší, než RAV4, vybavený výhradně hybridním systémem pohonu. Američané se mohou těšit také na novou generaci minivanu Sienna a na facelift sedanu Camry.

V prosinci 2021 konečně přijde řada na novou generaci full-size pick-upu Tundra na platformě TNGA-F, vybavený hybridním V6 twin-turbo s výkonem kolem 450 koní. Ještě předtím přijde řada na nový crossover na bázi modelu Corolla, jenž bude vyráběn ve společné továrně s Mazdou. Ten by se snad mohl objevit také v Evropě, ale jisté to není. Naplánován je také facelift modelů RAV4 a Avalon.

V roce 2022 přijde čas generační obměny u SUV Sequoia a 4Runner, stejně jako v případě tundry využijí GA-F verzi platformy TNGA. Sequoia také přijde o V8 ve prospěch dvakrát přeplňovaného hybridního V6. O rok později bude zahájen prodej nové generace sedanu Camry a pick-upu Tacoma.

V časovém plánu překvapivě nefiguruje nová generace Toyoty Land Cruiser, ale je to možná proto, že už je víceméně veřejným tajemstvím její představení letos v létě.