Nezařazené

Honda CB-F Concept: nádherný retro naháč

Honda chtěla na výstavě 38th Osaka Motorcycle Show představit studii motocyklu CB-F, ale motosalon se kvůli pandemii korona viru nekonal, japonská značka tedy ukázala kreaci alespoň na fotkách. Design motorek ze sedmdesátých a osmdesátých let se mi hodně líbí, takže jsem z ní opravdu nadšený.

Honda CB-F má být vzpomínkou na model CB900F, jenž se prodával od roku 1979 a svým způsobem se dočkal nástupce v roce 2002 v podobě Hornetu 900. CB-F údajně technicky vychází ze současné CB1000R, takže má pod nádrží litrový, vodou chlazený motor s výkonem 143 koní, zkombinovaný se šestistupňovým manuálem. To je však společně s digitálním displejem a LED světly jediným moderním prvkem, jinak je design motorky velmi osmdesátkový.

O možnostech výroby se největší výrobce motocyklů na světě nezmiňuje, ale poslední dobou vznikla celá řada nádherných mašin, takže šance tu jsou. 😉 Osobně bych se vůbec nezlobil, kdyby Honda tenhle nádherný design oprášila.

Jeden myslel na “Honda CB-F Concept: nádherný retro naháč

  • Tak tohle hranaté coffee můžu… Krásná a jednoduchá, nepřeplácaná. Jenom to světlo bych dal stejné jako u CB1000R, to je totiž přímo geniální. Mimochodem měl jsem to potěšení se svézt právě na CB1000R a tuhle motorku chceš 🙂

Komentáře nejsou povoleny.