Novinky

Každý vyrobený supersportovní Koenigsegg má v sobě kus …Mazdy MX-5!

Možná si vzpomenete, že Christian Koenigsegg, zakladatel a majitel stejnojmenné švédské automobilky, specializované na výrobu puristických supersportů, v mládí vlastnil Mazdu MX-5 první generace a auto se mu po letech díky pátrání jeho zaměstnanců vrátilo. Tím ale spojení Koenigseggu a miaty nekončí, jak zjistili kolegové z webu carbuzz. Ti využili současné koronavirové okurkovky a po telefonu s Christianem udělali rozhovor, z něhož vyplynulo velmi zajímavé, i když možná ne úplně překvapivé 😉 zjištění.

Už nějakou dobu se proslýchá, že zkušební jezdci Koenigseggu čas od času prohání v ostrém tempu na Severní smyčce Nürburgringu Mazdy MX-5 a nyní se ukazuje, že to není úplně náhoda. Když totiž padl dotaz, zda odkaz MX-5 má nějaký vliv na vývoj švédských superaut, Christian řekl: „Rozhodně, stoprocentně ano! V MX-5 je čistota, speciálně v raných verzích. Něco takového se těžko hledá.“

Koenigsegg ještě doplnil, že je snadné neporozumět úplně filozofii aut této značky, která ohromuje v první řadě hodnotami výkonu a maximálních rychlostí, to však není hlavní smysl existence těchto aut. Jejich kouzlo údajně spočívá v zážitku z řízení, ovladatelnosti a zpětné vazbě, tvůrcům spíše záleží na tom, jak se řidič za volantem cítí, než na tom, jak je auto rychlé. A to je právě odkaz MX-5.

Je určitě pěkné něco takového od pana Koenigsegga slyšet, Mazda MX-5 by jen těžko mohla dostat větší pochvalu.

Jeden myslel na “Každý vyrobený supersportovní Koenigsegg má v sobě kus …Mazdy MX-5!

  • Christian von Koenigsegg je borec 🙂

Komentáře nejsou povoleny.