Novinky

Tým Hondy Red Bull chtěl nakazit jezdce korona virem

Nemoc COVID-19 ochromila značnou část planety a mimo ostatní oblasti zrušila na poslední chvíli i úvodní část sezony formule 1. Týmy Hondy Red Bull a Alpha Tauri neprojevily dostatek očekávaného strachu a byly pro pořádání australského závodu, nakonec to ale nepomohlo. Nicméně poradce Red Bullu Helmut Marko měl následně v záloze další ďábelský plán.

Stejně jako se chodí s malými dětmi na neštovicové večírky, aby tuto nemoc chytily v raném věku a nekomplikovala jim život později, Marko měl v plánu zorganizovat kemp, kde by soustředil týmové jezdce F1 a další piloty Red Bullu z jiných sérií a k nim nasadil infikované, aby se jezdci imunizovali a strach z onemocnění nebo onemocnění samotné by jim nekomplikovalo další přípravu nebo schopnost závodit, ať už by ke startu sezony došlo kdykoli. Podle Marka jsou všichni jezdci mladí a ve špičkové kondici, takže by nemoc zvládli bez větších komplikací.

Ale jak sám Marko připustil, návrh v týmu „nebyl přijatý dobře“ a sešlo z něj. Není to sice úplně převažující strategie, avšak Marko není jediným příznivcem imunizace, podobný názor mají třeba vlády Nizozemska, Velké Británie nebo Švédska. Čím dříve onemocnění proběhne (přijatá opatření mají za úkol jej zpomalit, zastavit nejspíš nepůjde), tím dříve se budeme moci vrátit k normálnímu životu. Jediný zásadní problém tohoto postupu je, že vzhledem k vysoké míře nakažlivosti hrozí v určitém okamžiku přetížení zdravotnického systému.

Nezbývá tedy, než nám všem popřát co nejčasnější a bezproblémový průběh virózy, ať zase můžeme fandit nejen formuli 1. 😉

4 komentáře: „Tým Hondy Red Bull chtěl nakazit jezdce korona virem

  • Podle mě s tím děláš zbytečný tajnosti, já to teda řeknu na plnou hubu, jak to bylo: Marko měl nasmlouvanou partu šlapek z Milána, ale na poslední chvíli mu je sebral dosud neznámý dobrodinec, který jeho rebullovou nabídku výrazně přeplatil. Proslýchá se, že šlapky nejsou příliš spokojené, protože teď míří do brusele na místní divoké gerontí večírky. Uvidíme, jak to dopadne.

    • Možná by bylo lepší podívat se na kalendář.

Komentáře nejsou povoleny.