Novinky

Nissan X-Trail: podoba nové generace prozrazena!

Nissan sice potvrdil představení nové generace Nissanu X-Trail na letošní rok, ale jeho podoba je stále neznámá. To tedy platilo až do včerejška, kdy došlo k úniku patentových nákresů, jejichž prostřednictvím si Nissan nechal registrovat design nového X-Trailu (Rogue) v Brazílii.

Novinka bude mít oproti současné generaci výrazně hranatější tvary, čímž naváže na předchozí dvě generace, jinak je ale design víceméně evolucí toho současného – vypadá prostě jako x-trail, což je určitě pro image modelu pozitivní.

Nejvíce se novinka bude lišit zezadu, z profilu vypadá spíše jako nástupce minulé generace a příď je samozřejmě v souladu s designérskou filozofií automobilky. Musím tedy říci, že se mi neoficiální render jeho možné podoby líbil podstatně víc, ale tyhle patentové obrázky nesluší žádnému autu, realita bude určitě výrazně lepší. 😉

Nejasnosti i nadále přetrvávají ohledně techniky. V Americe se počítá se čtyřválcovým motorem 2,5 l a převodovkou CVT, jaké pohonné jednotky vymyslí Nissan pro Evropu, zatím není známo.