Novinky

Honda Hunter Cub CT125: SuperCub do terénu

Honda vrací do nabídky „offroadovou“ verzi nejprodávanějšího motocyklu planety – SuperCub. Ta byla známá pod označením Hunter Cub nebo také Trail Cub a právě pod prvně zmíněným jménem se v polovině letošního roku začne prodávat – nejprve v Japonsku a následně nejspíš také v dalších zemích.

Technický základ má Hunter Cub CT125 v super cubu, ale je tu několik podstatných rozdílů – pérování má větší zdvihy, rám byl zesílen, pod motorem přibyl ochranný rám, zvětšila se velikost kol a výfuk je veden horem. Navíc byla zvětšena palivová nádrž z 3,7 na 5,3 l, což prodloužilo dojezd na působivých 350 km. Motorka váží i přes všechny provedené úpravy příznivých 118 kg, tedy jen o 9 kg více, než výchozí cub.

Čtyřtaktní vzduchem chlazený jednoválec 125ccm má výkon snížený na 8,7 koně a to ve prospěch zlepšení proběhu točivého momentu v nízkých a středních otáčkách, jenž nově vrcholí hodnotou 11 Nm. Kotoučové brzdy doplňuje ABS. Dvoumístný Hunter Cub disponuje světlou výškou 165 mm a Honda za něj na JDM trhu bude chtít nejméně 440 tisíc jenů.