Novinky

Honda potvrdila dva nové elektromobily. Využijí techniku GM

Určitě víte, že americký koncern General Motors je hlavním technickým partnerem Hondy. Spolupracují společně nejen na vývoji vodíkových palivových článků, ale v poslední době intenzivně též na bateriových elektromobilech. Ty sice Honda úplně nepreferuje, ale ignorovat jejich existenci nemůže. Obě automobilky tedy pracují na nových akumulátorech, autonomních systémech a nejnověji také přímo na elektromobilech.

Honda oznámila, že ve spolupráci s GM vyvine dva nové elektromobily, které využijí elektrickou platformu, kterou vyvinul General Motors a také specifickými akumulátory Ultium (není zcela jasné, zda to jsou ty akumulátory, které pomáhala Honda vyvíjet). Platforma je flexibilní, schopná nést širokou škálu typů automobilů, nelze tedy odhadnout, jaké BEV modely Honda chystá.

Architektura bude upravena, aby „podporovala jízdní charakter Hondy“ a auta dostanou specifický design exteriéru a interiéru, stejně jako celkové ladění dynamiky a jízdního chování. Honda ale z portfolia GM využije také infotainmentový systém OnStar a asistenční systém SuperCruise. Vyrábět se budou v továrnách GM a prodávat se budou pouze v Severní Americe. Oba elektromobily budou nabízeny v rámci modelového roku 2024, což znamená, že by do prodeje mohly jít někdy ve druhé polovině roku 2023.

2 komentáře: „Honda potvrdila dva nové elektromobily. Využijí techniku GM

  • Oba elektromobily budou nabízeny v rámci modelového roku 2014, což znamená, že by do prodeje mohly jít někdy ve druhé polovině roku 2013.
    – to už jsou trochu ve skluzu… 🙂

Komentáře nejsou povoleny.