Novinky

Lexus UX250h Brown Edition: nóbl speciál pro JDM

Lexus v poslední době docela hýčká svůj domácí trh (tedy domácí trh Lexusu je spíš USA, ale asi mi rozumíte 😉 ) různými speciálními edicemi. Letos máme teprve začátek dubna a už je tu po lednovém NX Bronze Edition druhá. Tentokrát se jmenuje Brown Edition a jedná se o limitku crossoveru UX 250h.

Jak už to v mnoha případech bývá, označení edice nemusí úplně korespondovat s barvou laku karoserie – UX 250h Brown Edition lze mít v pěti barvách, ale hnědá mezi nimi překvapivě nechybí. 😀 S exteriérem lze sladit také interiér – na palubní desce byla použita kůže Noble Brown a na sedadlech a dveřních panelech hnědobéžová useň Ocher.

Nevím sice, proč Lexus nepoužil odstín kůže z palubky i na sedadlech, to by působilo asi ještě trochu lépe, ale pokud by to snad zákazníkům hodně vadilo, mohou naladit kabinu do černa – tedy s výjimkou palubní desky. Součástí edice jsou ještě prahové lišty s logem značky a tmavošedá 17″ kola. V bohaté základní výbavě nechybí elektricky ovládané víko pátých dveří nebo panoramatický kamerový systém.

K pohonu UX 250h slouží nezměněný hybridní systém, tvořený dvoulitrovým čtyřválcem a elektromotorem o celkovém výkonu 181 koní, volitelně s pohonem předních kol nebo 4×4. Cena startuje na 4 685 000 jenech za FWD.